Targuri de Craciun
Magia Targului de Craciun din Viena - Un basm împodobit ca în povești

Locul magic ce te transporta într-o atmosferă de sărbătoare. Bucură-te de cele aproximativ 20 de târguri de Crăciun din Viena ce sunt printre cele mai frumoase și fascinante din Europa

               În fiecare an, încerc să o suprind pe mama de ziua ei de naștere cu un cadou unic, mai ales că o sărbătoresc în luna decembrie, una specială și magică. După multe căutări prin magazine dar și online, întâmplător, găsesc sejurul ce avea să fie cel mai frumos și încântător din viața noastră, la Târgul de Crăciun din Viena. Le datorez multe mulțumiri celor de la izzybooking.ro, unde am găsit cea mai bună ofertă pentru 4 persoane (eu, soțul, băiețelul nostru și mama mea). Experiența pe care am avut-o cu ei o voi repeta în mod sigur, căci multe oferte îmi făceau cu ochiul.

                Am fost cazați la hotelul Eurostars Embassy, un hotel foarte frumos situat la 1,4km de centrul orașului și la 600 de metri de și stația de metrou Kardinal-Nagl-Platz (una dintre arterele principale). În urma recenziilor citite pe net despre acest hotel, erau numai cuvinte de laudă și sinceră să fiu... chiar merită.

            Revenind la sejurul nostru, sau mai bine spus, la basmul în care am fost introduse odată cu pășirea spre Târgul de Crăciun din Viena, unde mii de luminițe și decorațiuni creau un peisaj de vis, unde pluteau arome de vin fiert, mâncăruri tradiționale și multă voie bună. Am rămas impresionați de frumusețea și oferta celor 150 de standuri comerciale din Piața tradițională de Crăciun.

            Întâi am vrut să încercăm ceva nou, așa că ne-am așezat la coada patinoarului din Parcul Primăriei și abia așteptam să ne punem patinele în picioare. Ce ne-a plăcut la acest patinoar este faptul că se întinde pe o suprafață de 3.000 m² și numeroasele lui trasee amenajate se întind pe o suprafață mare din part.

Locul unde se întâmpla toată magia aceasta era chiar în apropierea primăriei, la Rathausplatz, dar și pe strada Mariahilferstrasse, celebră pentru sesiuni de shopping. La târg se găseau diverse și nenumărate minunății dedicate celor prezenți, începând cu decorațiuni pentru Crăciun, casă, grădină, vase de lut, accesorii handmade, dar desigur și feluri de mâncare și băuturi tradiționale, care parcă te ademeneau spre ele și tu nu le puteai refuza nicicum.

            Colindătorii n-au lipsit din peisaj și ne-au fermecat în fiecare seară, dar nu numai ei ci și muzica vieneză inconfundabilă care completa perfect plimbarea noastră. Un alt lucru interesant și plăcut este că fiecare cană de la târg în care consumi vin fiert ori punch este personalizată și o poți cumpăra drept suvenir, așa că nu trebuie să cheltuiești prea mult dacă vrei să aduci acasă amintiri de acolo.

            Ulterior, am vizitat și alte târguri, cum ar fi cel de la palatul Schönbrunn, unde am combinat vizita la maiestuosul palat cu goana dupa suveniruri pentru cei dragi, întrucât și aici se aflau diverse căsuțe cu fel de fel de minunății. De asemenea, am fost și la târgul din curtea palatului Belvedere, unde câteva zeci de expozanți prezentau exclusiv decorațiuni pentru Crăciun. Am ajuns și în parcul Maria Tereza, care găzduia un târg primitor, ce se afla între două clădiri impunătoare, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de Istoria Artelor, unde brazii erau mai falnici ca niciodată, împodobiți cu luminițe și decorațiuni, acompaniați de colinde sau trupe austriece demne de admirat.

            Ultima dar nu cea din urmă oprire am facut-o la catedrala Sfântul Ștefan (Stephansplatz) unde fascinația Crăciunului se făcea simțită prin căsuțele de lemn pline cu tot felul de tentații dar mai ales, prin concertele ce se țineau în catedrală de-a dreptul uimitoare.

            Noi ne-am simțit ca într-o poveste de Crăciun, dar mai ales mama mea, care a rămas profund impresionată de toată frumusețea dar ne-a lăsat și cu dorința de a reveni.. asta numai cu ajutorul site-ului izzybooking.ro, care sunt sigură că ne va scoate din impas oricând!